skip to Main Content
Predici Cu Har

Predici cu har

Charles H. Spurgeon

Colecţia Predici cu har îşi propune să scoată în evidenţă învăţătura Scripturii; cea mai dragă lui Spurgeon, cunoscută ca doctrina harului, sau, în limbaj teologic, calvinism. Pentru Spurgeon, doctrina harului era motivaţia evanghelizării neobosite, cauza trezirii spirituale şi a maturizării în credinţă şi practică, oferindu-i în acelaşi timp o identitate istorică nobilă, o direcţie clară şi un ţel sfânt.

Fratele Spurgeon a crezut şi proclamat din toată inima doctrina harului. Iată ce afirmă în predica Alegerea: „Ceea ce predic acum nu este o inovaţie, nu este nicidecum o învăţătură nouă. Îmi place să proclam aceste învăţături vechi şi puternice, ce sunt poreclite calvinism, dar care sunt cu siguranţă adevărul revelat al lui Dumnezeu, aşa cum este el în Isus Cristos.”

Spurgeon nu suferea ca aceste învăţături fundamentale atât de dragi lui să fie compromise în vreun fel şi condamna mereu atât arminianismul care nega mântuirea numai prin har; cât şi hiper-calvinismul care nega necesitatea predicării Evangheliei păcătoşilor.

Predicile lui Charles Haddon Spurgeon, supranumit „principele predicatorilor”, rămân la fel de actuale, proaspete şi provocatoare pentru noi, românii de la începutul secolului 21 ca şi pentru londonezii secolului 19 care le-au auzit întâia oară.

Predici cu har – Prefață

 

Ascultă cartea audio

Resurse preluate de pe youtube.com

Back To Top