skip to Main Content
Depresia Spirituală

Depresia spirituală

Martyn Lloyd-Jones

Predicile din cartea Depresia spirituală au fost rostite în mai multe duminici consecutive, în Capela Westminster. Ele sunt reproduse aici așa cum au fost transmise.

Nevoia de aceste mesaje s-a ivit ca urmare a experienței pastorale și sunt publicate sub forma unei cărți în mare parte datorită cererilor repetate ca ele să apară așa.

Deoarece cred că cea mai mare nevoie actuală e o Biserică revitalizată și energică, pentru mine subiectul tratat în carte e de maximă importanță. Creștinii nefericiți sunt, ca să nu spunem mai mult, o recomandare slabă a credinței, și nu e nici o îndoială că bucuria debordantă a primilor creștini a fost unul dintre cei mai puternici factori în răspândirea Creștinismului.

Subiectul e fără îndoială exhaustiv. Am încercat să mă ocup de ceea ce am crezut că sunt cauzele cele mai obișnuite ale problemei. În câteva exemple (de pildă, legătura dintre domeniul fizic, psihic și spiritual) aș fi dorit să analizez problema mai în profunzime, dar nu a fost posibil în predică. În orice caz, predicile nu sunt destinate “experților” ci “oamenilor obișnuiți” și celor ce au nevoie de ajutor.

Mă rog ca Dumnezeu sa îi binecuvânteze pe toți.

Cei care e posibil să fie ajutați de predici, vor dori să mi se alăture în a-i mulțumi doamnei Hutchings care la început a stenografiat predicile, și soției mele care s-a ocupat de corectură, etc.

Dr. M. Lloyd-Jones – Depresia spirituală

 

Ascultă cartea audio

Resurse preluate de pe radiounison.ro

Back To Top